Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Joi, 24 octombrie, între orele 8 şi 21, Artrom Steel Tubes va întrerupe furnizarea de apă brută către municipiu pentru a înlocui robinetul tip fluture DN 800 de la barajul Secu!

Această acțiune va afecta alimentarea cu apă potabilă de către AquaCaraş, care nu va putea asigura apă din cauza lipsei resurselor necesare pentru potabilizare. Toți consumatorii din Reșița vor fi afectați de această oprire, cu excepția locuitorilor din cartierele Țerova, Dealu Crucii, Mociur și Poiana Golului. În această săptămână, operatorul de apă a mobilizat echipe în trei schimburi pentru a lua măsuri preventive de umplere a rezervoarelor de acumulare, cu scopul de a reduce disconfortul generat de lucrările efectuate de Artrom. „AquaCaraş se angajează să depună toate eforturile necesare pentru restabilirea rapidă a alimentării cu apă și pentru asigurarea unui consum optim de apă potabilă pentru cetățeni.“, se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

Barajul Secu este primul baraj din beton cu contraforți din România, cu înălțimea de 41 m și deschiderea la coronament de 136 m. Principalul său rol este apărarea împotriva inundațiilor și alimentarea cu apă a municipiului Reșița, iar cel secundar este producția de energie electrică și cel de lac de agrement.

JCS-Denis Dutca

2 Comentarii

  1. Banuiesc ca era tare greu ca aceasta lucrare de inlocuire a robinetului sa se faca noaptea sa zicem de la 23 la asa cum este in alte tari. Trebuiau reflectoare si chiar si platit spor de noapte la oamenii ce lucreaza.

    Lasa asa, mai bine ziua nu conteaza ca ramane tot orasul fara apa.

  2. Domnul filipescu sper să își vadă în curănd de drumul dănsului și să lase conducerea la adevărații profesioniști

Adaugă comentariu