Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Conferințele prestigioasei revistei vor ajunge în premieră la Reșița, în 24-25-26 octombrie 2024!

După Cluj (UBB), Timișoara (UVT), Constanța, Arad, Oradea și Brașov, Conferințele DILEMA poposesc pentru prima oară într-un oraș mic de provincie, cu formatul brevetat de trei seri consecutive alocate unei teme clar definite. „La Reșița venim să vorbim despre educație. Avem un titlu <<Învăț, dezvăț, răsfăț>> și toate serile se vor contura în jurul acestei teme: de la felul în care învățăm împreună și continuăm să învățăm, oricât de înaintați în carieră am fi, la felul în care și de la cine învață comunitățile. O seară interesantă va fi despre «ce ne învață istoria și noi refuzăm să învățăm», iar ultima seară va fi, poate, chiar una de răsfăț, un fel de serată muzicală, un concert cu doi chitariști, cu un dialog moderat de Sever Voinescu.“, a declarat scriitorul Cătălin Lazurca (foto, st.).

Această serie de conferințe se va desfășura în continuarea celei din 23 octombrie având ca temă „Reșița, primul oraș din România afiliat la The UNESCO Global Network of Learning Cities“. „În această idee, tematica este tot despre învățare. Credem că e de datoria administrației noastre locale să meargă în această direcție, de a învăța, de a ne educa, pentru a fi mai buni. E o direcție în care cultura joacă un rol foarte important și de aceea suntem foarte bucuroși că săptămâna viitoare vom avea la Reșița unul dintre cele mai importante grupuri de intelectuali din România, cei grupați în jurul Revistei DILEMA.“, a adăugat consilierul cultural al Primăriei, Dorinel Hotnogu (foto, dr.).

Primele două seri ale Conferințelor Dilema la Reșița vor fi găzduite de Aula „Eftimie Murgu“ a Centrului Universitar UBB, conferențiari fiind: joi, 24 octombrie, ora 18:00 – Adriana Babeți în dialog cu Marius Lazurca; ora 19:30 – Călin Cotoi; iar vineri, 25 octombrie, ora 18:00 – Sever Voinescu; ora 19:30 – Adrian Cioroianu. Sâmbătă, 26 octombrie, ora 18:00, la Sala „Lira“ a Liceului de Artă vor concerta Iosif Constantinescu și Ovidiu Pintilie (chitară clasică), prefațând o conversație cu Sever Voinescu, redactorul șef al revistei Dilema.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu