Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Silviu Hurduzeu, viitorul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a lansat o serie de critici dure la adresa PNL, în contextul anunțului făcut de Nicolae Ciucă privind ruperea coaliției de guvernare cu PSD!

Hurduzeu a acuzat liberalii că, deși au declarat ruperea coaliției, continuă să rămână în Guvern pentru a-și proteja pozițiile. „Dacă e nevoie, se leagă și cu lanțuri, după care sună la descarcerare. E ca atunci când Florin Roman a intrat în greva foamei între micul dejun și prânz!“, a declarat Hurduzeu. Acesta a subliniat că supărările liberalilor sunt legate, printre altele, de refuzul premierului Marcel Ciolacu de a emite o Ordonanță de Urgență care să permită candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale și de poziția slabă a candidatului PNL în sondaje. „Candidatul lor la prezidențiale este abia pe locul cinci în sondaje, un progres față de poziția a șasea pe care o ocupa înainte de blocarea candidaturii lui Șoșoacă.“, a adăugat Hurduzeu.

Într-o declarație detaliată, acesta a prezentat o cronologie a evenimentelor care, în opinia sa, demonstrează caracterul duplicitar al PNL. Printre aspectele criticate se numără următoarele: „Guvernul PNL-USR instalat în 2020, pe care îl consideră antidemocratic și contrar spiritului Constituției. Conflictele interne dintre PNL și USR din 2021, pe fondul unei crize economice și energetice. Solicitarea liberalilor ca PSD să intre la guvernare pentru a asigura stabilitate politică înainte de izbucnirea războiului din Ucraina. Renunțarea PNL la trădare în 2023 din motive tactice, în timpul crizei generate de protestul cadrelor didactice. Eliminarea UDMR de la guvernare pentru a obține controlul asupra Ministerului Dezvoltării. Propunerea liberalilor de a devansa alegerile locale și de a avea o listă comună la Parlamentul European. Atacurile PNL la adresa guvernului din care fac parte, declanșate la începutul toamnei. Solicitarea PNL pentru o lege specială care să permită candidatura lui Klaus Iohannis la Senat, lucru pe care PSD l-a refuzat.“

Silviu Hurduzeu a concluzionat că „nu mai e mult până la alegeri“ și că PNL își va putea măsura forțele pe 24 noiembrie și 1 decembrie. „Pentru că sigur nu apucă să mai fie relevanți și pe 8 decembrie!“, a avertizat șeful PSD Caraș-Severin.

JCS-Denis Dutca

Adaugă comentariu