Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aceasta e ordinea în care vor demara construcțiile în Mociur și, cel mai probabil, cea în care vor putea fi finalizate și frecventate clădirile!

Se lucrează în ritm susținut în Mociur, în primul rând pentru încadrarea în termenul contractual – sfârșit de decembrie – cât și, în subsidiar, pentru a se putea parcurge noul drum care străbate fosta platformă industrială. „Așteptăm, în următoarele două săptămâni, vizita în teren a președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, prim-ministru la momentul semnării contractului pe „Anghel Saligny“ și a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea. Sper ca atunci când cei doi vor veni la Reșița să călcăm doar pe asfalt!“, a precizat primarul municipiului, Ioan Popa.

Ritmul actual al lucrărilor este favorizat deocamdată și de vremea bună, asfaltarea aflându-se în plină desfășurare. „Din cele 3 poduri, cel de sub pasajul de la Intim și cel de pe Valea Țerovei sunt gata, iar cel de la casa de evenimente este în curs de realizare. Trei sensuri giratorii sunt realizate și deja asfaltate, iar pentru următoarele două săptămâni avem promisiunea celor de la Strabag că vor continua să asfalteze masiv.“, a adăugat edilul.

Chiar dacă proiectul a demarat ceva mai greu, provocând unele îngrijorări municipalității, în ultimele opt luni constructorii „s-au mișcat exemplar“ astfel că termenul de finalizare din decembrie continuă să stea în picioare.

În ceea ce privește proiectul celor de la Ceetrus (fost Immochan), acesta „cu siguranță se va face“ a mai precizat Ioan Popa. Aceasta, chiar dacă francezii întâmpină unele probleme la nivel structural după ce ar fi pierdut în ultimii doi ani circa 2 miliarde în Rusia, ceea ce i-a făcut să privească cu mai multă atenție către Europa de Est. „Dar, să gândim logic: au plătit vreo 28 de milioane de euro pe terenuri, ne-au mai dat o lucrare de infrastructură de apă, canal și gaz de circa 4 milioane, chiar acum realizată! Ar fi absurd să crezi că cineva îngroapă 32 de milioane de euro, în Mociur! Din discuțiile pe care le-am avut cu ei, într-o formă sau alta, vor continua. Până una-alta, noi am scos la licitație Campusul Universitar Dual, de 25 de milioane de euro.“, a mai precizat primarul Reșiței, Ioan Popa. Potrivit acestuia, s-au primit oferte, s-au cerut și oferit clarificări, astfel că e posibil ca într-o lună, cel mult două, contractul de proiectare-execuție să fie semnat. „În primăvară“, a subliniat edilul, „oricum vom începe lucrările la noul campus“!

JCS-Walter Fleck

2 Comentarii

  1. Cârcotașu Reply

    Se pare că școala duală nu prea prezintă interes…
    Și de ce ar prezenta, din moment ce media de 1,00 este suficientă pentru acces într-un liceu oarecare și, ulterior, cu sau fără bac, pentru acces într-o facultate de 2 bani (chestie numai bună de ocupat un post într-o instituție publică, unde relațiile sexuale între angajați sunt interzise din cauza riscului de incest)

    • Unresitean Reply

      Îi invităm pe distinșii domni și pe aleile din microraionul I poate așa avem și noi parte de asfalt sau pietonal.

Adaugă comentariu