Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Având în vedere că mandatul actualului Consiliu Local se apropie de final, primarul Reșiței, Ioan Popa, a făcut un scurt bilanț al activității acestuia!

În eventualitatea în care ședința ordinară a Consiliului Local de marți ar putea fi ultima în actuala formulă, dar fără a exclude totuși posibilitatea convocării vreuneia extraordinare sau de îndată, primarul Ioan Popa a mulțumit, în plen, tuturor pentru „această perioadă foarte frumoasă, pe care nu o va uita toată viața“. S-a referit, mai precis, la actualul său mandat și la actuala configurație a CL, probabil unică în țară, de 17 consilieri PNL și 4 PSD. „Chiar mulțumesc ambelor zone politice! În primul rând colegilor mei – ați fost magici, frumoși – și, de fiecare dată când am avut nevoie, în special la ședințele de îndată, am avut suport pentru a mișca proiectele înainte. Mulțumesc de asemenea colegilor din administrație. Continuăm! Sper ca și pe mai departe relația pe care o avem cu colegii din zona de centru, stânga și (nici nu știu în ce zonă e AUR) să fie una bună și să avem un parcurs frumos.“, a spus acesta la finalul ședinței.

Apreciind ca eficient și exemplar modul în care a lucrat cu actualul Consiliu Local în perioada 2020-2024, Popa a reamintit că au fost derulate circa 45 de proiecte pe fonduri europene, unele dintre ele de valori mai mici, cum ar fi cele din domeniul educațional – grădinițe, școli gimnaziale și licee. „Urmează o perioadă cu proiecte mai puține, numeric cam o treime față de cele pe care le-am avut până acum, dar cu o valoare de trei ori mai mare. Aș menționa doar proiectul căii ferate Timișoara – Reșița (tronsonul de la Voiteni) de 167 mil. euro, proiectul Semenic de 40 mil. euro, cel al noului spital județean, de 230 mil. euro, regenerarea urbană Micro 2-3-4 de circa 28 mil. euro sau proiectul de mobilitate urbană alternativă – Funicular, promenadă pe malul drept al Bârzavei și 6 poduri pietonale, de circa 18 mil. euro. Toate aceste proiecte însumate înseamnă cam de 3 ori valoarea celor de până acum. Sunt convins că ele vor influența într-un mod pozitiv și viața cetățenilor, dar și pe cea economică a Reșiței!“, a apreciat, în final, primarul Ioan Popa.

N-au fost uitate nici celelalte proiecte importante aflate în derulare, unele în termen, altele cu termene prelungite, asupra cărora vom reveni, cu detalii.

JCS-Walter Fleck

3 Comentarii

  1. Pana si Presedintele prin Decizie definitiva a pierdut procesul cu casoaia din Sibiu iar in judet, doamnelor si domnilor de la Consiliu stay case si fabrici sa cada prin nedabuinta Justitiei !

  2. Popa mulțumeste ridicatorilor de mână din CL, prin care și-a trecut toate fanteziile, multe dintre ele toxice pentru comunitate. Lipsa opoziției a permis un comportament dictatorial al primarului, atitudine asumata chiar de el…

    • Acești “ridicători de mină” împreună cu Primarul au făcut lucruri în oraș ce nu au făcut toți hoții dinaintea lui.Un om curajos cu idei bune pentru comunitate.Toti trepădușii care nu au făcut nimic și nu fac critică.😡😡😡

Adaugă comentariu