Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Timp de 3 zile, inspectorii cărășeni de muncă au derulat 15 controale, fiind dispuse 26 de măsuri obligatorii de remediere, fiind aplicate avertismente!

În perioada 2-4 septembrie, inspectorii de muncă au controlat angajatorii care desfășoară activități de depozitare și comercializare a carburanților auto, dat fiind faptul că în stațiile de distribuție a carburanților auto sunt comercializate diferite sortimente de benzină, motorină și gaz petrolier lichefiat auto (GPL), cât și recipiente – butelii cu gaz petrolier lichefiat pentru utilizare casnică, extrem de inflamabile și care formează cu aerul amestecuri explozive.

Și dacă la controalele precedente, neregulile s-au ținut lanț, acum benzinarii au stat mult mai bine. „Inspectorii de muncă au efectuat 15 controale, au dispus 26 măsuri obligatorii de remediere, angajatorii verificați fiind sancționați contravențional cu avertisment. (…) Deficiențe identificate: necompletarea regulamentului intern și a contractului individual de muncă cu toate clauzele obligatorii, nu se respectă repausul săptămânal, neîntocmirea programării concediului legal de odihnă; căile de acces nu sunt păstrate în permanență libere, trusă de prim ajutor incompletă, nu sunt semnalizate riscurile conform evaluării efectuate, lucrătorii nu sunt periodic instruiți cu privire la protecția împotriva exploziilor.“, transmite ITM Caraș-Severin.

JCS-A.M.