Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Școlile din Reșița și-au redeschis porțile pentru elevii de toate vârstele, marcând începutul unui nou an școlar. Începutul școlii a fost unul plin de emoție atât pentru copii, cât și pentru părinți și cadrele didactice, care s-au adunat în curțile unităților de învățământ pentru festivitățile de deschidere!

Totodată, Poliția Locală și Jandarmeria au fost prezente în apropierea școlilor pentru a asigura ordinea publică și siguranța copiilor în prima zi de școală. Entuziasmul elevilor, în special al celor din clasele primare, a fost vizibil, iar mulți dintre ei au pășit pentru prima dată în școală, fiind întâmpinați de învățători cu flori și baloane.

Porţile unităţilor de învăţământ din Caraş-Severin s-au deschis larg pentru 34.000 de elevi şi peste 3.000 de cadre didactice. Pentru anul școlar 2024-2025, în județul Caraş-Severin funcționează 128 de unități de învățământ cu personalitate juridică, 271 de unități de învățământ arondate şi 9 unități conexe pentru activități extracurriculare.

JCS-Denis Dutca