Caraş-Severin, Romania

SLATINA-TIMIȘ – Potrivit președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca, se lucrează în aceste zile la înlocuirea elementelor de susținere ale podului, care nu mai prezintă siguranță. Șeful CJ dă asigurări că până în octombrie, podul va deveni din nou circulabil!

Asta deoarece constructorul e unul serios și curajos, care a fost găsit abia la a cincea licitație. Dacă nu se intervenea în aceste zile, podul risca să se prăbușească. „Vorbim de lucrări de consolidare complexe, care nu puteau fi realizate decât de o firmă serioasă, cu experiență în astfel de proceduri. Acesta a fost motivul pentru care demararea lucrărilor a întârziat așa de mult. A fost nevoie de 5 licitații pentru a găsi un constructor potrivit. Adică unul curajos care să-și asume aceasta lucrare la un preț pe care alții nu l-au găsit suficient. Avem mare noroc că am demarat aceste lucrări în ultimul moment deoarece în timpul scurt în care se pregătea suspendarea lui pe o structură metalică provizorie, pila de susținere s-a înclinat cu încă 30 cm. Dacă nu demaram aceste lucrări atunci când am făcut acest lucru, podul s-ar fi prăbușit cu siguranță.”, a declarat Dunca.

Acesta a adăugat că suma pusă la dispoziție de Consiliul Județean pentru consolidarea podului de la Slatina-Timiș este de 5 milioane lei, cu mult mai puțin față de suma necesară pentru realizarea unui pod nou, soluție pe care bugetul județului nu ar fi putut-o suporta. „M-am încăpățânat să găsesc o soluție, astfel că până la finalul mandatului meu pe podul de la Slatina-Timiș se va circula din nou!”, au fost asigurările date de șeful CJ.

JCS-N.C.