Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ne asigură deputatul social-democrat Silviu Hurduzeu, care a precizat că își vor primi banii cuveniți după recalculare chiar și pensionarii care nu și-au primit deciziile până la 1 septembrie!

„Trei milioane de pensionari vor avea pensiile crescute de la 1 septembrie 2024. Dintre aceștia, aproximativ 70.000 sunt în Caraș-Severin, transmite șeful social-democraților cărășeni. Este o măsură pentru care Partidul Social Democrat s-a luptat foarte mult. Noi credem că părinții și bunicii noștri, cei care au construit România de astăzi, merită respect, recunoștință și susținere odată ajunși la bătrânețe. Nu am nici cea mai mică îndoială că și cei de dreapta, care au întreținut în permanență ideea unui conflict între generații și au vrut să rezolve problemele bugetare făcând economie de la pensionari, vor încerca să bage capul în poză. Sunt aceiași care susțineau că majorarea în două trepte de anul acesta (13,8% de la 1 ianuarie și recalcularea pe plus de acum) nu se poate face și că țara ar ajunge în colaps. Iată că un Guvern PSD condus de Marcel Ciolacu a arătat că se poate.“, conchide liderul PSD, folosind sloganul liberalilor („se poate“)!

Deputatul cărășean transmite asigurări suplimentare cărășenilor beneficiari ai sistemului public de pensii: „Îi rog pe pensionarii cărășeni să nu se îngrijoreze: toate pensiile sunt recalculate! Chiar dacă nu vine decizia acasă prin poștă până la 1 septembrie, pensiile mărite vor intra în plată! Din punctul meu de vedere, această nouă formă a legii este una corectă, pentru că, la contribuții și condiții egale de muncă, pensionarii vor primi aceleași venituri. Este un pas important înainte pentru echitatea mult clamată.“

JCS-T.K.