Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma propunerii de reabilitare a funicularului din Reșița, inițiată de primarul municipiului, au apărut numeroase critici și îngrijorări, majoritatea legate de siguranța proiectului!

După ce am citit comentariile cu diverse reproșuri ale unor cetăţeni, am stat de vorba cu Nelu Popa, edilul oferind clarificări importante. A subliniat că proiectul este realizat de Oana Stănescu, un arhitect celebru cu proiecte în toată lumea. Stănescu a colaborat cu instituții prestigioase precum Muzeul de Artă Modernă din New York și a avut clienți renumiți, printre care rapperul Kanye West. Printre proiectele ei se numără lucrări din Elveția până în Japonia și Africa de Sud.

„Totodată, firma care se ocupă de funicular este Werner Sobek, cea mai mare firmă de construcții din Europa. Aceasta firmă a finalizat lucrări remarcabile precum campusuri pentru universități din Europa, poduri care traversează râurile din Germania, ba chiar un aeroport în Dubai. Dacă ei au spus că funicularul poate fi reabilitat, înseamnă că se poate. Bineînțeles, se vor face lucrări de modernizare, precum înlocuirea grinzilor și a echipamentului electric. Cetățenii pot fi liniștiți din moment ce proiectul este realizat de profesioniști de cel mai înalt nivel din Europa!“, a declarat primarul.

Prin aceste clarificări, Nelu Popa dorește să asigure cetățenii că proiectul pentru reabilitarea funicularului se va desfășura în condiții de maximă siguranță și profesionalism, fiind gestionat de experți recunoscuți pe plan internațional.

JCS-Denis Dutca