Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cu un deficit de peste 32%, Poliția județului beneficiază de o repartizare de la Academie, dar așteaptă o gură de oxigen și din surse externe!

Poliția județului intra în 2024 cu un procent de 67,84% de încadrare cu personal a funcțiilor prevăzute în structura inspectoratului. Acest grad de ocupare abia a crescut la 68,96%, la jumătatea acestui an, însă conducerea Poliției județului are perspective îmbucurătoare.
„Pot să vă informez că au fost repartizați din academie 9 ofițeri. E un lucru foarte bun pentru noi, la deficitul nostru de 32%, ne prinde foarte bine.“, transmitea, zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă, comisarul-șef Ciprian Lăzărescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Și chiar de luni, 9 iulie, 9 noi ofițeri de poliție, absolvenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ București, promoția 2024, au început efectiv activitatea la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin. 

„Noii colegi, 5 polițiști și 4 polițiste, au fost repartizați în cadrul structurilor de investigarea criminalității economice, investigații criminale, ordine publică, resurse umane și juridic, fiind pregătiți încă din anii de studiu pe aceste specializări. Timp de un an, fiecare dintre ei se va afla sub îndrumarea unui tutore profesional, un polițist cu experiență care să îi sprijine în primele activități din noua lor carieră. Le urăm mult succes în activitate și le dorim să reprezinte cu cinste și onoare meseria de polițist.“, transmite Poliția județului.

Trebuie amintit faptul că, în weekend, câteva sute de agenți de poliție au susținut examen pentru trecerea în corpul ofițerilor, 25 de funcții fiind scoase la concurs. Tot în weekend, dar nu la nivel de județ, a avut loc un concurs de încadrare de specialiști, din surse externe, incluzând și câteva funcții pentru inspectoratul cărășean. „Colegii noștri care sunt agenți pot promova în rândul ofițerilor și ne vor sprijini din altă postură. Sâmbătă va fi un concurs în care avem câteva sute de candidați pe cele 25 de posturi, sper să le putem ocupa. Și va fi o gură de oxigen pentru noi. Chiar mă bucur că putem să ne completăm un pic schema pentru că deficitul e enorm și cei 32% lipsă trebuie compensați prin munca celorlalți colegi pe care-i avem încadrați. Dar perspectivele sunt bune, cu siguranță vor urma în perioada următoare și încadrări din surse externe.“, a încheiat șeful IPJ.

JCS-A.M.