Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Întrucât predarea șefiei județului va avea loc în octombrie, Romeo Dunca a tras linie în calendarul lucrărilor la drumuri, pe care le consideră cea mai mare necesitate a cărășenilor!

„Pentru că reparația drumurilor județene reprezintă cea mai mare necesitate a cetățenilor din județ vin cu lămuriri legate de programul de reparații al acestui an început la sfârșitul lunii aprilie, spune Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean. Programul de reparații, din păcate, a început cu aproape 2 luni mai târziu din cauza contrelor cu armata PSD din ședințele de CJ, cu referire la aprobarea bugetului. Suma de 20.000.000 de lei, rămasă din excedentul pe funcționare a anului trecut, a fost pusă lângă cele 12 milioane de lei primite de la guvern pentru anul 2024 și au constituit cel mai mare fond de reparații și întreținere a drumurilor județene din Caraș-Severin din ultimii 20 ani.“

Șeful județului a dorit să sublinieze că aceste lucrări de reparații se fac pe lângă cele 4 modernizări deja în lucru, făcute din fonduri europene sau din surse proprii, și se adaugă reparațiilor finalizate deja din bugetul istoric disponibil anul acesta. Astfel că a prezentat doar lucrările ce urmează în perioada imediat următoare.

„Pe Drumul Județean Reșița-Târnova s-au turnat deja 4,5 km de covor asfaltic pe zona pietruită de la intrarea în localitate, detaliază Dunca. Va urma reparația pe zona asfaltată în anii trecuți, de la asfaltul proaspăt turnat și până la centura orașului Reșița, în așa fel încât acest drum să fie reparat integral pe toată lungimea lui. Timp estimat de lucru, aproximativ 4 zile lucrătoare începând de vineri, 18 iulie. Urmează reparația Drumului Județean Dalboșeț-Șopotul Nou, pe o lungime de aproximativ 9 km. Timp de lucru estimat, 10 zile. Apoi reparația drumul de piatră calamitat și asfaltare pe DJ Sichevița-Gârnic; Padina Matei,12 km, timp de lucru estimat, imediat după terminarea reparației la Șopotul Nou, aproximativ o lună.“

Programul mai cuprinde reparația prin plombare a tronsonului de drum de la Prislop la Semenic și toaletare vegetație, Cuptoare-Slatina Timiș-Prislop-Semenic. Timp de lucru estimat o săptămână cu începere în prima decadă a lunii august. Pentru reparația DJ Bocșa-Ocna de Fier-Dognecea, cu aplicarea unui covor asfaltic nou în intravilanul localității Ocna de Fier, pe o lungime de 900 m, termenul de finalizare este data de 15 august. Reparația DJ 608, de la Centura Caransebeș, până pe platoul de pe Muntele-Mic, va începe la 1 septembrie. Iar finalizarea reparației Bocșa-Biniș-Doclin-Brezon este programată tot pentru luna septembrie.

„Celelalte reparații, ale drumului Berzovia-Fizeș sau asfaltarea Fizeș-Tirol și reparația de la Tirol la Doclin, ori cei 3 km promiși pentru asfaltare la Căvăran, cu înlocuirea podului metalic degradat, depășesc timpul mandatului meu. Drumurile vor rămâne să fie reparate de administrația Hurduzeu. Cu atât mai mult cu cât în localitățile respective acesta a și fost preferatul cetățenilor pentru mandatul următor. La fel va fi și cu reparația de la Zorlențul Mare până la Fârliug, a cărei licitație nu are șanse să se termine până în octombrie. Pentru modernizarea DJ Dognecea-Lupac există 8 milioane de lei în cont și au fost demarate procedurile de achiziție pentru proiectare, rămânând la fel, ca dl Hurduzeu să finalizeze și această investiție.“, a încheiat șeful județului.

JCS-A.M.