Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – 98 de absolvenţi de gimnaziu din judeţ nu s-au prezentat azi la prima probă a examenului de Evaluare Naţională. Candidaţii prezenţi au avut de rezolvat mai multe cerinţe din două texte suport din „Cireşarii“ şi „Portret“!

O zi de foc la propriu şi la figurat pentru absolvenţii de clasa a VIII-a! Azi, 25 iunie, 1591 de candidaţi din Caraş-Severin, din totalul de 1689 înscrişi, au susţinut prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale, cea la Limba şi literatura română. Subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a au constat în două texte suport: primul din Constantin Chiriţă – „Cireșarii“ și al doilea din Cella Delavrancea – „Portret“. Pe baza acestor texte, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerințe. La subiectul al II-lea, elevii au avut de redactat o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să-l caracterizeze pe Tic, personajul din textul lui Constantin Chiriță.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar, în judeţul Caraş-Severin au fost organizate 37 de centre de examen şi un centru de evaluare. Prima probă a Evaluării Naţionale s-a desfăşurat azi fără incidente, ne-a transmis prof. Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin.

Conform calendarului emis de Ministerul Educaţiei, joi, 27 iunie, va avea loc proba scrisă la Matematică, iar vineri, 28 iunie, proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 iulie, până la orele 14:00. Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie, în intervalul orar 16:00-19:00 și 4 iulie, în intervalul orar 8:00-12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate, marţi, 9 iulie.

JCS-Nicoleta Moraru