Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – E vorba despre viitorul eveniment dedicat absolvirii studiilor universitare de licență în Centrul Universitar UBB din Reșița!

Având parte, la fel ca în precedenții doi ani, de o frumoasă și călduroasă zi de vară, vineri 8 iunie, a fost organizată în Centrul Civic ceremonia de absolvire a studiilor universitare de licență – promoția 2024. Pentru că manifestarea întrunește de acum toate premisele necesare transformării într-o veritabilă tradiție, conducerea CUUBB a stabilit ca, începând din acest an, ceremonia să fie organizată în prima zi lucrătoare a lunii iunie.

„Ne dorim ca această zi specială din viața absolvenților noștri să devină și un moment de referință al municipiului. Așadar, în 6 iunie 2025 vom fi aici, nu vă faceți alte planuri, pentru că UBB-ul va fi aici, în comunitate! Doar vremea să fie cu noi, pentru că vremurile ne sunt favorabile!“, a spus în alocuțiunea sa, directorul CUUBB, Andrade Bichescu.

În sprijinul acestei afirmații, el a reamintit celor prezenți că, dacă în urmă cu un an, în același loc, s-a vorbit despre intenția de a fi diversificată oferta educațională, din toamnă va funcționa un program de licență în inginerie medicală. Iar dacă, anul trecut, rectorul Daniel David vorbea despre semnarea unui contract cu Primăria pentru învățământul dual, în urmă cu o săptămână a avut loc, în curtea CUUBB, evenimentul de lansare a acestui proiect, pentru ca din toamnă, oferta educațională a Centrului Universitar din Reșița să cuprindă și programe în învățământul dual. Evident, nu trebuie uitat proiectul Campusului Dual Integrat Banatul Montan, campus ce urmează a fi construit pe Platforma Mociur și care va asigura un parcurs educațional complet pentru elevii/studenții înscriși în programe de învățământ dual de nivel liceal și terțiar (școală profesională, liceu tehnologic dual, școală postliceală, studii universitare licență și masterat precum și doctorat), pentru domeniile de industrii emergente și turism sustenabil.

Le-au adresat absolvenților felicitări și încurajări pentru viitorul lor parcurs profesional subprefectul Adina Radici, președintele CJ, Romeo Dunca, primarul Ioan Popa și inspectorul școlar general ajunct Petru Belciu, precum și fiecăruia în parte, familiile și prietenii veniți să-i susțină.

JCS-Walter Fleck