Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Județul nostru este prezent zilele acestea la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, iar mesagerii noștri caută să-i îmbie – prin tradiții și unicitate – pe cei care trec pragul Romexpo să vină să viziteze Caraș-Severinul. Ca o noutate, județul nostru își va lansa propriu ghid turistic digital, pentru ca utilizatorii să poată fi mereu la curent cu evenimentele de la noi din județ, direct pe telefonul mobil!

Serviciul Promovare Turism din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin participă la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, în perioada 15-18 februarie 2024, înregistrând o prezență constantă în ultimii doi ani la acest inedit eveniment de promovare turistică. La Romexpo, reprezentanții noștri se bucură de sprijinul partenerilor instituționali, precum Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin, care, prin cei trei reprezentanți prezenți, Albu Alin, Bruno Adamcsek și Jurca Otniel, prezintă echipamentul montan pe care îl folosește și arată celor interesați cum trebuie să acționeze în vederea acordării primului ajutor.

Un alt partener este Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, care, prin vocea inconfundabilă a Ramonei Vița, face ca graiul bănățean să răsune din nou în capitala țării, alături de mai tinerele soliste Maria Morman, Clara Trandafir și Ișfan Popovici Ariana, acompaniate de orchestra profesionistă „Virtuozii Semenicului“. Spectacolul este completat de dansurile populare prezentate de Ansamblul „Junii Gugulani“ din Caransebeș.

Consiliul Județean Caraș-Severin se bucură să ofere vizitatorilor de la Romexpo o varietate de experiențe care să îi convingă să ne viziteze județul, făcând cunoscute: apa pură de izvor din Rezervația Naturală Domogled, îmbuteliată sub brandul celor de la Carpatina, berea artizanală Scorillo din Poiana Mărului, mezeluri cu un gust deosebit (oferite de A&R Produse ca în Soceni), precum și delicii bănățene. Este vorba de: cozonaci, gemuri și zacuscă oferite de Mihaela Dragalina (La Miha din Borlova), care a reușit să pună bazele primului punct gastronomic local din județul nostru. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să asculte legendele principalelor obiective turistice, relatate de ghidul turistic Nicu Șușară și de colecționarul Iacob Sârbu. Acesta din urmă își prezintă piesele din colecția personală, fotografii, cărți și medalii vechi de sute de ani, originare din Băile Herculane.“, transmite administrația județeană.

De asemenea, în acest cadru, va fi lansat ghidul turistic digital al județului, aplicație disponibilă pentru terminalele cu Android și iOS, prin care utilizatorii vor fi mereu la curent cu ultimele evenimente turistice și culturale din Caraș-Severin.

JCS-A.M.