Am reținut asta din discuția cu Samuel Barbu, director general Termoconstruct, care, prin intermediul nostru, mulțumește pentru munca depusă tuturor celor implicați. „Școala are un procent de realizare fizică de peste 92 la sută. Dacă primim în timp util proiectul cu ultimele modificările solicitate, vom face recepția la finalizarea lucrărilor la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie. Deja am predate clasele pentru montarea mobilierului și al dotărilor. Avem proces verbal!”, ne-a spus patronul Termoconstruct.
Din spusele sale, am aflat că, la cele trei blocuri de pe Bd. Caragiale, pe lângă anveloparea propriu-zisă, reabilitarea a însemnat și reabilitarea lifturilor, hidro-termoizolarea teraselor, înlocuirea ferestrelor și coloanelor pluviale. La blocul de pe strada Horia, anveloparea a fost dublată de schimbarea acoperișulului și tâmplăriei acestuia, realizându-se un acoperiș nou din țiglă metalică și șarpantă consolidată. Pentru aceste lucrări, s-au folosit materiale de cea mai bună calitate produse de companii de top precum Caparol, Baumit sau Austroterm. În ultimul caz, vorbim despre polistiren gros de 10 cm, cu care blocurile au fost „învelite” pentru a ține departe atât frigul iernii cât și canicula verii.
„Mulțumim locatarilor acestor imobile pentru răbdarea pe care ne-au acordat-o ca să finalizăm proiectele. Le cerem scuze pentru disconfortul pe care l-am creat pe perioada lucrărilor, însă îi asigurăm că ne-am dat tot interesul ca să facem lucrare de calitate. Ne dorim ca timpul să dovedească asta!”, a mai spus Samuel Barbu.
Intenția companiei pe care o conduce este de a se implica și în reabilitarea altor imobile din oraș. Pentru asta însă, Termoconstruct așteaptă ca noi loturi de blocuri să primească finanțare pentru a decide exact ce va face. Samuel Barbu dă asigurări că, și pe viitor, oamenii săi vor da dovadă de la fel de multă seriozitate.
JCS-Ionel Ivașcu