Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În ianuarie se va semna contractul de finanțare pentru obiectivul din zona Mociur a Reșiței. Conform Primăriei Reșița, este unul dintre cele mai frumoase „cadouri” pentru oraș, în valoare de 122 de milioane de lei. Campusul va fi construit în apropierea parcului industrial și a viitorului mall!

„Felicitări tuturor partenerilor implicați în proiect. Este o premieră ca administrația locală, instituții de învățământ și firme private să conlucreze atât de eficient, având obiectivul de a da cât mai multor tineri șansa unei educații moderne și cu toate dotările necesare!”, citim într-o postare a primăriei.

Mulțumirile administrației locale se îndreaptă spre Universitatea Babeş-Bolyai, Colegiul Economic al Banatului Montan, Colegiul Tehnic, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, Agenția de Dezvoltare Locală Reșița, cu toții parteneri ai primăriei în proiectul prin care, conform primarului Ioan Popa, Reșița a intrat în liga mare alături de orașe importante ale țării.

Alături de parteneri, au pus umărul la proiect 14 operatori economici din domeniul tehnic și turistic care au înțeles importanța școlii duale. Este vorba despre Spaleck, Electroechipament Industrial, Pangram, Leoni Wiring Systems Arad, EMZ Hanauer România, Endress Group România, Aquacaraș, HNH Grand Hotel & Spa, Elegant Euro Roof, Memento Events G&I, Lis Consulting, Comalex, Marta Bacolux, Holiday Maria. Liantul tuturor a fost Ildiko Pataki, consilierul pe probleme de educație din cadrul primăriei, căreia Ioan Popa îi mulțumește pentru implicare.

Postarea primăriei cuprinde și imagini despre ceea ce deocamdată așteaptă semnătura. Lăsăm imaginile să vorbească iar tinerii din județ să viseze cu ochii deschiși la campusul care, conform proiectului, își va deschide porțile peste patru ani.

JCS-Ionel Ivașcu