CARAȘ-SEVERIN – Acestea sunt obiectivele a două proiecte depuse deja de Consiliul Județean, care au fost selectate spre finanțare prin PNRR!
„Două noi proiecte depuse de Consiliul Județean Caraș-Severin au fost selectate pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență! La inițiativa președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, cele două proiecte propuse spre finanțare au fost depuse pe Componenta 12 – Sănătate și pe Componenta 15 – Educație, din cadrul PNRR.“, informează administrația județului. Trebuie menționat faptul că respectivele proiecte au trecut și de votul aleșilor județului, în ședințe ale CJ.
În acest context, în cazul Sănătății, vorbim despre peste 8,2 milioane de lei fără TVA, ce se vor investi în dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale (intraspitalicești) în Spitalul Județean de Urgență Reșița. „Prin proiect se urmărește dotarea completă a Laboratorului de microbiologie al SJUR, care va contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea diagnosticului de laborator, precum și achiziționarea Sistemelor de neutralizare a deșeurilor medicale solide și lichide prin colectarea, depozitarea, transportul și eliminarea deșeurilor medicale. Aceasta reprezintă o activitate importantă în prevenirea, limitarea și gestionarea infecțiilor asociate asistenței medicale. Perioada de implementare a proiectului, realizat în parteneriat cu SJUR, este de 15 luni!“, spun oficialii CJ.
La capitolul Educație, vorbim despre peste 3,1 milioane de lei fără TVA, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din județul Caraș-Severin, prin Consiliul Județean Caraș-Severin. Se urmărește creșterea calității educației și a sistemului de instruire printr-o infrastructură de calitate, un sistem de educație echitabil și servicii esențiale privind oferta educațională în mediul rural.
Pe scurt, se va încerca asigurarea infrastructurii și resursele tehnologice necesare pentru unitățile de învățământ preuniversitar, permițând accesul elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice și echipamente dedicate, prin oferirea de dotări necesare pentru sălile de clasă, laboratoare și cabinete școlare, incluzând de la mobilier și tehnică de calcul, până la materiale didactice și echipamente pentru sălile de sport și cabinete școlare de specialitate. Pot beneficia de ele cele patru Centre Școlare de Educație Incluzivă, respectiv: Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara“, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Christiana“ Bocșa, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora“ și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Caransebeș, iar dotările achiziționate vor fi în custodia unităților de învățământ preuniversitar pentru care Consiliul Județean Caraș-Severin solicită finanțare în cadrul acestui apel. În cazul acestui proiect, perioada de implementare este de 12 luni.
JCS-A.M.