CARAȘ-SEVERIN – Șeful județului l-a prezentat pe Călin Mircea Laza, cu un CV cu o bogată experiență profesională, întinsă pe patru decenii, de la care așteaptă o schimbare în bine la Spitalul Județean Reșița!
La cei 61 de ani, cel care va lua locul Alinei Stancovici are și o experiență serioasă în managementul sanitar, păstorind instituții precum Spitalul Județean de Urgență din Deva, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, de unde și-a dat demisia pentru a fi alături de județul nostru, în provocarea de la Spitalul Județean.
„Nu l-am cunoscut înainte, de două luni vorbesc cu dânsul, mi-a fost recomandat, i-am parcurs CV-ul și am fost de acord imediat pentru a avea o astfel de persoană cu un astfel de bagaj, cu o experiență de 40 de ani în câmpul muncii. Poate că o să avem și noi noroc ca Spitalul Județean de o schimbare în bine. Cred că va fi mai bine, cu speranța asta plec. Cu experiența dânsului, sunt sigur că va găsi soluțiile pentru a îmbunătăți serviciile pe care Spitalul Județean le oferă cetățenilor.“, a spus Romeo Dunca, prezentându-l pe managerul Laza într-o conferință de presă organizată luni, 29 aprilie.
La rândul său, Laza a declarat: „Voi depune efortul cel mai mare pentru a aduce bani în acest spital. Și cum? Făcând servicii!“, precizând că este gata să îmbrace haine obișnuite și să fie alături de fiecare om din spital, ca să ajute, mai puțin pe parte medicală, unde nu are pregătirea necesară. Serviciile oferite vor face ca gradul de ocupare a paturilor să crească, astfel încât să nu mai fie necesară reducerea numărului acestora sau cea a personalului, și vor fi analizate sumele pe care spitalul le va obține de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. În final, serviciile vor fi cele care îi vor atrage pe cărășeni la spitalul din Reșița, fără să mai fie nevoie să-și caute sănătatea prin Timișoara.
Legat de funcția de manager, Laza a completat: „Am acceptat cu drag și vă spun că din plin doresc să fac ceva aici! E normal, voi face, promit aici tuturor, chiar și celor care ne vor vedea ulterior de acasă. Știu ce am de făcut! Expertiza pe care o am, de manager la 3 spitale din țara aceasta, o s-o aplic și aici“. Oficialul a ținut să sublinieze că n-a venit ca să dea oameni afară: „Voi încerca în primul rând să fac o echipă, așa cum am făcut în toate celelalte spitale. Pentru că dacă există o neînțelegere între personalul spitalului, niciodată acel spital nu va merge. Ușa mea ca manager este deschisă pentru toată lumea. Nu țin ușa închisă dintr-un singur motiv: cunosc tot ceea ce înseamnă un spital și nu mi-e frică să răspund fiecărui medic, asistent, infirmier, brancardier, psihiatru, laborator. Vreau să fac o echipă care să înțeleagă că trebuie să muncim, trebuie să aducem bani pentru că nu putem sta la mâna Consiliului Județean. Da, CJ trebuie să ne ajute, și aici din nou vreau să intervin pe lângă dl președinte pentru că actul medical se face și cu anumite cheltuieli. (…) Eu cât voi sta aici voi încerca să pun totul pe a îmbunătăți foarte mult actul medical în sine, dar și partea hotelieră. Sunt probleme majore în a trata și a rezolva pacienții. De aceea vreau, împreună cu CJ, pentru că singur nu voi putea, să redăm acest spital oamenilor care îl merită. Avem o grămadă de secții, o grămadă de medici. Vom încercat să facem absolut tot, de aceea am și venit de la București până aici. La insistențele și rugămințile dlui președinte, la ideea mea că mă apuc din nou de încă o treabă grea, dar mă apuc. Sunt leu, sunt luptător și greu mă pune cineva la pământ!“
În încheiere, Romeo Dunca l-a asigurat că în spital va găsi foarte mult personal de calitate: „Trebuie să avem grijă și mai mare de cei care într-adevăr sunt harnici, conștiincioși, pricepuți, și să-i aducem pe toți pe drumul cel bun!“
JCS-A.M.