Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru reabilitarea scărilor din Moroasa II, administraţia locală va aloca peste 12 milioane de lei. Proiectul este unul de amploare şi prevede reconfigurarea întregii zone!

Consilierii locali întruniţi într-o şedinţă de lucru au dat undă verde unui proiect de hotărâre întocmit de Serviciul Investiţii din cadrul Primăriei Reşiţa, privitor la documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) pentru scările publice de acces pietonal amplasate în cartierul Moroasa II, mai exact, în zona de legătură dintre strada Sportului şi strada Petru Maior.

Lucrările de reabilitare se vor desfăşura pe o suprafaţă de peste 7400 mp şi vor cuprinde, pe lângă amenajarea scărilor, şi o amenajare a aleilor, zonelor verzi, locurilor de joacă, mobilierului urban, dar şi a parcărilor din această zonă. Potrivit proiectului, întreaga zonă va fi reconfigurată, iar locuitorii acestui cartier se vor putea bucura de zone de relaxare şi odihnă. În ceea ce priveşte iluminatul public, acesta va fi şi el unul modern, cu lămpi de tip LED.

Principalii indicatori tehnici cuprind modernizarea reţelei de hidranţi, a reţelei de canalizare, trotuare de acces la clădirile de reşedinţă, precum şi lucrări de consolidare şi de realizare de ziduri de sprijin la scările publice. Valoarea totală a investiţiei, conform devizului general, se ridică la 12.488.144,12 lei, din care pentru construcţii şi montaj este prevăzută suma de 10.073.625,27 lei.

JCS-Nicoleta Moraru