Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Nu mai puțin de 21 de infracțiuni și de 181 de contravenții au fost constatate anul trecut, arătând atât abuzuri și cruzime asupra necuvântătoarelor, cât și nereguli legate de patrupedele periculoase!

Poliția județului prezenta, zilele trecute, cazul câinilor găsiți fără coadă sau fără vreo ureche, pe meleaguri cărășene. Iar punerea pe roate a structurilor de protecție a animalelor începe să arate rezultate consistente. Potrivit aceleiași autorități, în 2021 a fost operaționalizat Biroul pentru Protecția Animalelor, având atribuții în domeniu, atât vizavi de cruzimile și relele tratamente împotriva necuvântătoarelor, de câinii periculoși și agresivi, cât și de felul în care sunt tratate animalele de la stână sau din taberele de vară, sau în adăposturile publice și private care dețin animale fără stăpân.

„Între rezultatele obținute pe linia prevenirii criminalității privind protecția animalelor în cadrul activităților desfășurate la nivelul structurii în cursul anului 2022 se numără 21 de infracțiuni sesizate (+7, +50,0%), 64 de petiții înregistrate, din care 62 soluționate, 3 intervenții ca urmare a sesizărilor primite prin S.N.U.A.U. 112; 180 de sancțiuni contravenționale aplicate (+91), în valoare totală de 51.220 lei (-1.880 lei), 18 dosare penale întocmite (+8), 4 dosare penale soluționate (-8), 186 de acțiuni/controale efectuate – 186 (+114) și 2 ordine de plasare în adăpost a unor animale (pentru 3 bovine)!“, informează Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

JCS-A.M.