Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Veştile bune sunt pentru locuitorii din Caransebeş, Băile Herculane, Oţelu Roşu şi Moldova Nouă!

Lucrările de construire şi reabilitare a surselor de apă şi staţiilor de tratare ar trebui să fie gata în şase luni, realizate însă de un nou constructor. Practic, investiţia a fost demarată în 2013, când asocierea de firme Urbicon – Tehnocer – Hydro Carpați a câștigat procedura de licitație publică. Lucrările au fost întârziate repetat de constructori și, în final, abandonate, motiv pentru care conducerea AquaCaraş a deschis proces la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional, unde s-a solicitat obligarea antreprenorului la plata sumei de 7,3 milioane de lei, reprezentând penalități de întârziere.

S-a procedat la inventarierea lucrărilor executate și la trecerea în conservare a instalațiilor, precum și la întocmirea documentelor necesare pentru relicitarea lucrărilor neefectuate. La Caransebeş, Moldova Nouă și Oţelu Roşu lucrările sunt executate în proporţie de peste 86 la sută, iar la Băile Herculane în proporţie de 54,84%. Frontul de captare, conductele de aducţiune şi staţia de clorare din Oţelu Roşu sunt realizate în proporţie de 86,79%, iar cel de la Moldova Nouă este făcut în proporţie de 86,29%.

AquaCaraș a luat decizia de a continua lucrările la aceste obiective, pentru ca locuitorii din cele patru oraşe să aibă apă de calitate. În acest sens, la sediul societății AquaCaraș, joia trecută, s-a semnat contractul cu noul antreprenor, bucureștenii din Asocierea Terra Dinamic SRL – Aqua Tehnology Design SRL, care preiau lucrările în stadiul actual și își asumă să le finalizeze într-un termen de 6 luni de la momentul emiterii ordinului de începere. Valoarea contractului este de 19.739.356,70 lei fără TVA.

JCS-Nina Curiţa

FOTO: Arhivă CAON (uzina de apă Caransebeș)