ARMENIȘ – Cinci tineri din Spania, Italia şi Portugalia s-au alăturat de curând voluntarilor de la WWF România şi WeWilder în promovarea unui colţ mirific din Banatul de Munte: Măgura Zimbrilor!
Pe lângă proiectul de reintroducere în natură a zimbrilor în pădurile din Munţii Ţarcu, în comuna Armeniş se dezvoltă o altă iniţiativă a celor de la WWF România în parteneriat cu echipa de la WeWilder. Un campus în natură se ridică încet, încet, cu ajutorul voluntarilor şi al întregii comunităţii. Campusul conţine câteva căbănuţe (chilii) realizate în stil minimalist din materiale naturale şi un corp central (zâna) care va avea şi o bucătărie, un spaţiu comun, dar şi un spaţiu de co-working rural.
Zilele trecute, cinci studenţi din Italia şi Spania au sosit în campusul de la Armeniş, unde timp de trei săptămâni vor ajuta în misiuni legate de ecoturism şi promovare a zonei. „Bun venit studenților care s-au alăturat echipei WeWilder în schimbul Erasmus pe care îl organizăm în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara și Unita. Cei cinci tineri vor sta în Armeniș trei săptămâni și ne vor ajuta în misiuni legate de dezvoltarea de noi oportunități de ecoturism și promovare și vor găzdui contul de Instagram @we_wilder în perioada șederii lor, pentru a vă oferi impresii la cald. Ei sunt: Miguel Bruna Cebrian-Spania, Maria Pilar Anoro Vargas-Spania, Alessandra Bertaccini-Italia, Edoardo Mora– Italia şi Pedro Silva-Portugalia. Îi mulțumim Anei Ianăş pentru că i-a adus la noi și voluntarei Maria Hansen, care le este sprijin în prima parte a șederii lor“, au precizat cei de la WeWilder.
Cei ce ajung să viziteze Măgura Zimbrilor au parte de experienţe de neuitat: cazare în locuinţe rustice, mese în natură – aşa numitele brunch-uri cu preparate culinare pregătite de localnici din produse bio, pe baza unor reţete specifice gugulane, excursii la zimbri, dar şi multe alte activităţi în natura sălbatică, organizate de rangerii de la Armeniş.
JCS-Nicoleta Moraru