Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În prima etapă a admiterii în liceu, după repartizarea computerizată, 17 elevi din Caraş-Severin au rămas pe dinafară, ca urmare a numărului insuficient de opţiuni din foile de înscriere!

Ieri au fost publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, precum şi la avizierele unităţilor şcolare, rezultatele admiterii la liceu a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Rezultatele repartizării în licee au fost disponibile pe baza codului pe care fiecare elev l-a primit de la școală.

Potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, 17 candidaţi au rămas nerepartizaţi, asta ca urmare a numărului insuficient de opţiuni din fişele de înscriere. Statistica oferită de Ministerul Educaţiei arată că 1215 de elevi din judeţ au fost repartizaţi în licee. Prima medie, respectiv 10, a fost la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, ultima medie de admitere fiind 2,38 la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării“ Moldova Nouă. Per total au rămas neocupate circa 173 de locuri.

Aşa cum arată calendarul admiterii, în perioada 15-20 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați, iar în zilele de 21, 22 și 25 iulie va avea loc rezolvarea de către comisia de admitere județeană a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. A doua etapă a admiterii în liceu va debuta în 25 iulie cu afişarea la centrul de admitere a locurilor rămase neocupate. În perioada 4-5 august se va desfăşura repartizarea candidaţilor din a doua etapă, dosarele de înscriere în liceele în care au fost declaraţi admişi candidaţii putând fi depuse între 8-12 august.

JCS-Nicoleta Moraru