Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Potrivit city managerului Florin Bogdea, valoarea inițială a proiectului spitalului modular, de 14,7 milioane de lei, a crescut la 23,6 milioane de lei, bani pe care primăria speră să-i obțină tot din fonduri europene în cea mai mare parte!

Administrația Caransebeșului s-a văzut nevoită să recalculeze devizul de lucrări, după ce la licitație nu s-a prezentat nicio firmă, constructorii motivând că sunt prea puțini bani în condițiile în care prețurile la materiale au luat-o razna. Cu sumele pentru lucrări crescute, spitalul modular a ajuns din nou la votul consilierilor locali, care au aprobat fără probleme creșterea cerută.

„Știți foarte bine că spitalul modular a fost scos la licitație, valoarea lui inițială fiind undeva la 14,7 milioane de lei, dar, din păcate, pe acele sume nu s-a prezentat nimeni la licitație, nicio firmă care să realizeze lucrările de execuție efectivă a spitalului modular. Am fost nevoiți să recalculăm valoarea devizului de lucrări, bazat și pe Ordonanța 64, așa că am venit în consiliul local cu propunerea de majorare a aceste valori, astfel încât să avem cel puțin o firmă participantă la licitație, dacă nu mai multe, pentru a construi spitalul modular. Mai ales că la echipamentele medicale incluse în același proiect, al spitalului modular, suntem și acolo cu licitația în desfășurare și avem deja o firmă care s-a înscris. Dar evident că nu putem achiziționa echipamentele medicale până nu vom realiza spitalul modular ca și construcție. Există acea Ordonanță 64 care prevede un 23-25 la sută, s-ar putea o valoare mică să suporte și primăria, dar marea parte vine din fonduri europene“, a explicat cel care răspunde de proiectele europene ale Primăriei Caransebeș, city managerul Florin Bogdea.

Potrivit acestuia, odată aprobată creșterea devizului de lucrări, se va relua în cel mai scurt timp licitația, pentru a se găsi constructorul care să realizeze spitalul modular. Odată finalizat, va fi conectat în permanență cu spitalul mare, mai ales că e în spatele acestei clădiri, va avea 50 de paturi, din care șapte de ATI și va putea primi bolnavii de Covid-19, iar ulterior ar putea găzdui chiar Compartimentul Boli Infecțioase, care e acum la Spitalul Bora.

JCS-R.M.