Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ritmul vaccinării împotriva COVID-19 rămâne lent la nivelul judeţului nostru. Potrivit raportării de marţi transmise de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, săptămâna a început cu un număr de 326 de doze administrate luni!

Au fost însă şi zile când s-au făcut doar puţin peste 100 de doze, deci populaţia se lasă greu convinsă de eficacitatea vaccinurilor. Astfel, din cele 118.787 doze primite de la debutul campaniei, s-au administrat 113.184 doze, din care 52.801 doze reprezinta rapelurile ( Doza a II-a), toate tipurile de vaccin.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că vaccinarea cu a treia doză de vaccin ar putea începe în luna septembrie, la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare, pentru personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare. El a precizat că persoanele care au trecut prin boală, apoi au fost vaccinate cu două doze, nu mai au neapărată nevoie să facă şi doza a treia şi că procentul celor vaccinaţi care dezvoltă infecţii cu SARS CoV-2 este mult mai mic.

JCS-A.G.