CARAŞ-SEVERIN – După prăbuşirea obiectivului, senatorul de Caraş-Severin a cerut Ministerului Mediului, dar şi tuturor românilor, să se implice în găsirea unei soluţii „pentru un proiect național de restaurare și reconstrucție pentru acest monument natural“!
„Caraș-Severinul plânge… Cascada Bigăr din Munții Banatului, declarată în anul 2013 de site-ul american The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume, a căzut în în râul Miniș. (…) Fac un apel către toți factorii responsabili din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, o chemare către toți iubitorii de natură, dar și un apel către toți compatrioții: Haideți să găsim, împreună, o soluție pentru un proiect național de restaurare și reconstrucție pentru acest monument natural, un simbol național care a făcut o așa mare cinste României și care este atât de iubit de turiștii români, dar și străini”, este apelul fostului ministru de Interne.
Pe CAON, la articolul prin care anunţam prăbuşirea cascadei, oamenii au reacţionat, unii dintre ei propunând soluţii, alţii susţinând că nu este aşa simplu. „Se poate rapid construi o structură din materiale composite pe piloni, acoperită, replantat muşchii şi va fi ca înainte. Nu pierdeţi vremea cu lamentări“, susţine un cititor. Altul îl contrazice şi spune că lucrurile nu sunt aşa de simple: „Prea era frumoasă, ca să se termine aşa de trist totul! După cum spui tu, totul sună ca la Becali…Pac, pac şi e gata rapid reparaţia, pare extrem de simplu totul! Te cam înşeli, zic eu ! Mai ales chestia cu muşchii… replantaţi. Chiar eşti amuzant!“. Un alt cititor spune că şi în continuare „Cascada Bigăr va fi vizitată. E o nouă atracţie turistică. Cascada Bigăr ruptă!“.
Totuși, un cetăţean, pe pagina Romsilva, Vlad Costache, susţine că nu poţi betona ceva natural: „Darwins arch din arhipelagul Galapagos, veche de când omenirea, s-a prăbuşit natural în Ecuador. Se întâmplă anual şi nu poţi să torni betoane peste un ecosistem natural“.
JCS-Nina Curiţa