Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Legat de iniţiativă, primarul Reşiţei, Ioan Popa, îşi începe apelul cu o glumă: „Şi despre bănăţeni se fac bancuri. Nu multe, dar edificatoare: «De ce fac bănăţenii doar un copil?! Pentru că nu pot face jumatate!»“.

Edilul Reșiței continuă: „La şase luni de la lansarea proiectului Via Transilvanica prin Banat, din cei 290 de km ce străbat județul Caraș-Severin, au fost achiziţionate circa 20 de borne kilometrice de granit(!). Peste 150 de km au fost «cumpărați» de companii sau persoane fizice din ţară… Fac un apel către deţinătorii de companii, firme, chiar persoane fizice din Banatul de Munte: haideţi să cumpărăm kilometrii rămaşi!“.

Asta în contextul în care cei de la Tășuleasa Social sunt gata de drum. Înainte de a ajunge în judeţul nostru, săptămâna aceasta s-au oprit la Micăsasa.

„Urmează să plecăm către Caraș-Severin, județul care va marca Terra Banatica și cu care dăm startul verii noastre cu treabă, pe drumul care uneşte. Vă spunem cu mâna pe inimă că suntem puțin speriați pentru că județul Caraș-Severin, așa cum este creionat pe harta noastră în momentul de față, are nici mai mulți, nici mai puțini de 291 de kilometri, ceea ce îl face unul din cele mai grele tronsoane de care ne-am apucat până acum. Noi ne-am propus ca până în 24 iulie să finalizăm acest tronson, dar suntem conștienți că dacă vrem ca acest lucru să fie posibil, nu putem merge singuri pe drum. Așa că acum când ne aflăm «în prag», mai la propriu, mai la figurat, vă cerem ajutorul vouă, tuturor care citiți mesajele noastre“, sună apelul celor de la Tășuleasa Social.

Ce le lipseşte iniţiatorilor? După cum ne mărturisesc, „în primul rând, căutăm partener pentru mobilitate off-road, care să ne permită să explorăm zona și traseul așa cum trebuie. Așa că, dacă știți cumva oameni care ar fi dispuși să ne ajute să vedem traseul la fața locului și au mijloace corespunzătoare – ATV-uri, biciclete electrice, mașini de off-road etc –, vă rugăm să le dați de veste și să ne contacteze. Răspundem foarte repede la mesajele de pe facebook“.

Din cei 291 de kilometri, 120 sunt încă nefinanţaţi. „Noi sperăm totuși că vom avea unde să instalăm cele 120 de borne pe care le-am pregătit în plus. Totuși, suntem siguri că mass media poate avea ecou impresionant. Dacă știți sau sunteți oameni cu drag de Terra Banatica şi care ar putea deveni sponsori ai unor kilometri de Via Transilvanica, vă rugăm să ne scrieți“, au încheiat cei de la Tășuleasa Social.

https://www.viatransilvanica.com/contribuie

JCS-A.M.