REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană doreşte să-şi crească şansele atragerii de noi investitori, care să creeze locuri de muncă. Iar pentru asta, la propunerea primarului, consilierii locali şi-au dat girul pentru înfiinţarea unui SRL în acest sens, pe modelul Oradea!
Parcul Industrial reşiţean nu e deloc pustiu, iar lucrurile sunt vizibile. O firmă a crescut acolo, iar altele şi-au pus bazele dezvoltării. Însă municipalitatea are planuri mai mari. „Este vorba de înfiinţarea unei agenţii, spune Nelu Popa. Se numeşte Agenţia de Dezvoltare Reşiţa SRL, este o societate comercială dar care întruneşte toate prerogativele unei agenţii de dezvoltare, copiată pe model Oradea, şi care va gestiona în primul rând Parcul Industrial şi nu numai. Prin intermediul acestei agenţii vom identifica investitori, va avea o relaţie directă cu aceştia, va merge la târguri, la expoziţii, în care să prezentăm facilităţile pe care le are oraşul Reşiţa“.
Mai mult decât atât, municipalitatea îşi doreşte să dezvolte acest SRL într-o mică afacere imobiliară, care să gestioneze terenuri şi clădiri disponibile pe piaţa locală şi să le valorifice prin intermediul celor care doresc să investească aici. „În acelaşi timp, îmi doresc de la această entitate să preia de la agenţii economici, persoane fizice, diverse terenuri, clădiri în gestiune, astfel încât să-i punem în legătură cu potenţialii investitori, a explicat primarul Popa. Să avem un rol de mijlocitor între cei care vor să pună la dispoziţie spaţii sau terenuri şi cei care doresc să facă investiţii în oraş“.
Chiar şi aşa, mai bine de 70% din suprafaţa Parcului Industrial de pe Valea Ţerovei rămâne nefolosită. „La ora asta, gradul de ocupare a Parcului Industrial este de circa 25-30%, subliniază Nelu Popa. Noi am semnat contracte chiar şi în ultimele trei luni. Avem Autolivul acolo, care a făcut un upgrade şi a mai crescut în zona respectivă, a mai luat teren. Dar sunt cel puţin 6-7 entităţi lângă Autoliv şi care acoperă, împreună, între 25 şi 30% din parc. Încercăm, prin intermediul acestei entităţi, să dinamizăm un pic procesul prin care să aducem investitori“.
JCS-Antoniu Mocanu