Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean a dorit să arate cum a reuşit să îmbogăţească, în ultima perioadă, patrimoniul oraşului, fie readucând înapoi vechi obiective strategice, fie cumpărând terenuri pentru noi investiţii dar şi locuinţe, atât de necesare urbei!

„Spre deosebire de administrațiile anterioare, când Primăria Reșița a înstrăinat multe imobile, parte din ele de interes public, în ultimii ani au fost achiziționate mai multe terenuri, apartamente și obiective strategice, spune Nelu Popa. Prin aducerea în patrimoniul orașului a acestor clădiri și terenuri am putut să le punem în valoare prin atragerea de fonduri nerambursabile, cum a fost cazul depoului pentru tramvaie“.

Mai mult decât atât, edilul a vorbit despre nevoia de locuinţe cu care se confruntă urbea, atât în ceea ce priveşte cazurile sociale, cât şi tinerele familii. Unul dintre demersurile făcute pentru locuinţe vizează succesiunile vacante, rămase în urma persoanelor care nu au urmaşi, care ar fi trebuit să treacă în proprietatea Primăriei, doar că nimeni n-a făcut demersurile necesare în acest sens. Primarul Ioan Popa spune că în ultimii ani a reuşit să obţină pe această cale patru locuinţe în Reşiţa – dintre care un apartament cu o cameră şi trei cu două camere –, în lucru fiind încă zece locuinţe. Pe lângă ele, municipalitatea a cumpărat, de pe piaţa liberă, zece apartamente cu o cameră, 12 cu două camere şi unul cu trei camere.

În afară de acestea, Nelu Popa a prezentat o listă cu achizițiilor făcute de municipalitate în ultimul mandat al administraţiei locale. Pe ea figurează, printre altele, depoul de tramvaie, terenul staţiei de redresare a tramvaielor, funicularul de calcar, fosta terasă Mureşul, punctul termic de lângă Sala Polivalentă, terenul din zona Uzinei Cocsochimice, Hotelul Constructorul, o serie de investiţii şi terenuri, inclusiv de la TMK, unele dintre ele urmând să fie puse în valoare prin ridicarea de cartiere rezidenţiale.

JCS-Antoniu Mocanu