CARAŞ-SEVERIN – Aleşii judeţului s-au întrunit marţi, în şedinţa ordinară aferentă lunii iunie, şi au decis alocarea unei sume de 350.000 de lei pentru intervenţii de primă urgenţă, necesare pentru înlăturarea efectelor produse de calamităţi pe drumurile judeţene. De asemenea, au fost aprobate şi stimulentele de risc pentru personalul medical!
După încheierea şedinţei CJ de marţi, 30 iunie, Silviu Hurduzeu, preşedintele forului, a vorbit despre cele mai importante iniţiative votate de consilierii judeţeni: „Principalele proiecte aflate pe ordinea de zi au fost cele privind rectificări bugetare, atât la bugetul Consiliului Judeţean, cât şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, au fost proiecte de modificare a organigramei Consiliului Judeţean şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa şi un proiect de hotărâre privind trecerea unor imobile, clădire şi teren, din proprietatea Consiliului Judeţean în proprietatea Consiliului Local Reşiţa. Despre proiectele privind rectificarea bugetară, cele mai importante au fost cele privind realocarea unei sume de 350.000 de lei Direcţiei de Drumuri Judeţene, era prevăzută într-un capitol destinat cheltuielilor privind avizele şi elaborarea proiectelor la nivelul Direcţiei de Drumuri Judeţene“.
Potrivit preşedintelui CJ, din cauza inundaţiilor cu care ne-am confruntat săptămâna trecută, unele drumuri judeţene au fost grav afectate şi era nevoie de intervenţie mai ales că, pe anumite sectoare de drum, a fost oprită circulaţia: „Unul dintre cele mai afectate drumuri a fost DJ 587, de la Păltiniş, Rugi, Ohabiţa, Delineşti. Porţiunea cea mai afectată a fost între Ohabiţa şi Delineşti. Circulaţia a fost oprită, imediat ce am ieşit din codurile portocalii şi roşii, de la nivelul Direcţiei de Drumuri Judeţene s-a intervenit pe acest drum. De asemenea este afectat podul de la intrarea în comuna Slatina Timiş, din cauza creşterii debitului pe râul Timiş, circulaţia a fost oprită pe acest pod. De la nivelul Direcţiei de Drumuri Judeţene s-a comandat o expertiză, o să vedem soluţia care ne va fi propusă, dar alocarea de 350.000 pe care am făcut-o acum este tocmai pentru rezolvarea acestor probleme“.
Deci aceşti 350.000 sunt destinaţi tocmai pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, pentru intervenţii de primă urgenţă, astfel încât să poată fi reluată circulaţia pe aceste drumuri judeţene. Şeful judeţului a dat o veste bună şi cadrelor medicale prezente la datorie în pandemie: „A fost şi o rectificare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Este vorba despre o rectificare pozitivă, atât la capitolul de venituri, cât şi la capitolul de cheltuieli, în sumă de 832.500 de lei. Sunt bani destinaţi cheltuielilor de personal. Este vorba despre acel stimulent de risc, acordat cadrelor medicale care sunt în prima linie în lupta cu noul coronavirus“.
JCS-Antoniu Mocanu