Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Dacă în urmă cu trei săptămâni ministrul de Interne primea aviz negativ pentru Guvernul Orban 2, iată că parlamentarii au revenit la sentimente mai bune și i-au dat aviz favorabil în Guvernul Câțu.

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat pozitiv, joi, renominalizarea în Guvernul Cîţu a lui Marcel Vela pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Aflat pentru a treia oară în ultimele luni în fața senatorilor și deputaților din comisiile reunite de apărare, Vela a primit din partea acestora 17 voturi “pentru” (unele chiar de la membri PSD), 5 “împotrivă” şi 2 abţineri.

Titular interimar la MAI, Vela a fost întrebat despre subiecte precum coronavirus, criza migranților sau cazul Sorina Pintea, însă a oferit explicații și în ceea ce privește dotarea polițiștilor din teren cu minicamere video. Explicații care se pare că i-au convins pe cei mai mulți dintre membrii celor două comisii parlamentare.

„Eu sunt consecvent, așa că am să cer aviz favorabil pentru dumneavoastră”, a spus la finalul audierilor președintele ședinței, deputatul Ion Mocioalcă, iar votul a fost cel pe care vi l-am prezentat mai sus, favorabil lui Vela. „Astăzi a fost un vot profesionist”, a spus și ministrul de Interne după audieri.

JCS-Nina Curița