CARAŞ-SEVERIN – Prefectul judeţului a reuşit să revigoreze, să scoată din atmosfera veşnic plictisitoare, şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, de miercuri, 26 februarie.
Întâlnirea avea menirea de a pune pe tapet probleme precum consumul de droguri sau consecinţele cultivării plantelor modificate genetic şi ale folosirii pesticidelor în agricultură, însă membrii comitetului au venit cu veşnicele rapoarte prăfuite, care mai de care mai teoretice sau făcând referire la situaţii existente la nivel de ţară, nicidecum adaptate judeţului nostru.
Legat de consumul de droguri, prefectul Cristian Gâfu a dat exemplul comunei Socol, pe care a vizitat-o recent, unde se consumă droguri uşoare de la vârste fragede şi a cerut reprezentantului Centrului Antidrog din judeţ o implicare mai activă. Din cuvintele reprezentantului centrului am putut afla că, deşi se participă inclusiv la şedinţele cu părinţii, tocmai aceştia sunt cei care lipsesc…
La capitolul agricultură, din fericire, în judeţ şi în ţară nu se cultivă plante modificate genetic. Trist este că se pot face importuri, fiind posibilă comercializarea produselor de acest gen, printre care soia sau porumbul. Trecând la subiectul folosirii pesticidelor, prefectul Cristian Gâfu a cerut instituţiilor abilitate un raport mai detaliat din care să reiasă încărcătura terenurilor agricole, pentru că în alte state europene se fac şi pauze pentru refacerea suprafeţelor cultivate, iar oamenii primesc şi subvenţii pentru asta.
În încheiere, reprezentantul Guvernului în Caraş-Severin le-a cerut reprezentanţilor deconcentratelor să se implice, să facă deplasări în teritoriu, să prezinte situaţii şi probleme reale din judeţ şi să ia măsurile necesare, adaptate realităţilor judeţului nostru.
JCS-Antoniu Mocanu