REŞIŢA – Calvarul locuitorilor din cartierul Driglovăţ s-a încheiat înaintea sărbătorilor de iarnă şi oamenii pot circula fără a mai fi nevoiţi să facă turism off-road prin Doman.
Ieri, 22 decembrie, s-a redeschis drumul de acces spre pitorescul cartier reşiţean, după ce timp de trei săptămâni oamenii au fost nevoiţi să ocolească prin Doman. Accesul pe această variantă se face pe drumuri forestiere, într-un peisaj plăcut ochiului, ce-i drept, dar cu efecte devastatoare pentru suspensiile maşinilor. Şi nu vă spun asta din auzite, ci din experienţă proprie.
„Personal, îmi cer scuze locuitorilor din această zonă pentru tot disconfortul din ultimele săptămâni. Noi când am început lucrările de asfaltare aici n-am ştiut că lipseşte canalizarea menajeră şi a trebuit să o facem acum. Altfel am fi asfaltat drumul şi ulterior ar fi trebuit spart din nou pentru a face canalizarea, ceea ce era ilogic. Tot cu ocaza asta am descoperit şi acea ţeavă de gaz îngropată la doar 60 de cm, când ea trebuia să fie la 90. Am şi schimbat-o cu această ocazie, s-a pus o conductă de gaz de polietilenă, îngropată la adâncimea corespunzătoare. Mai rămân câteva racorduri de făcut, la care se va lucra în funcţie de condiţiile meteo, dar strada este practicabilă acum. Până la urmă, cu toate greutăţile prin care au trecut locuitorii zonei, eu zic că tot răul a fost spre bine. S-a făcut ce trebuia şi cred că cel puţin 10 ani nu va mai fi nevoie de intervenţie aici“, declară Ioan Popa, primarul Reşiţei.
Strada a fost asfaltată în proporţie de 70%, pe restul tronsonului s-a turnat zgură, s-a compactat şi cilindrat pentru ca oamenii să poată circula în condiţii decente până la finalizarea totală a asfaltării, care va fi realizată în perioada imediat următoare, pe măsură ce vremea o va permite. Astfel, decizia Primăriei de a lua taurul de coarne şi a nu lucra a la Dorel, asfaltând, spărgând din nou şi reasfaltând (cum am tot văzut la noi în ţară, am putea chiar să patentăm metoda asta), a dat roade şi s-au împuşcat trei iepuri dintr-un foc. Asfaltare, canalizare menajeră şi modernizarea conductei de gaz. Dacă Cezarului trebuie să-i dăm ce i se cuvine, corect este să-i dăm şi lui Popa credit pentru eficienţă şi logică în acest caz.
JCS-Flavius Militaru