Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În schimb, în Caraş-Severin, cel mai mic punctaj de admitere la liceu este 2,01.

Rezultatele repartizării computerizate în licee au fost afişate, tinerii urmând să-şi depună dosarele la secretariatele unităţilor de învăţământ pentru care au avut media de admitere necesară. În judeţul Caraş-Severin au fost repartizaţi 1.545 de elevi în 29 de unităţi de învăţământ liceal. Dintre aceştia, cinci tineri provin de la şcoli din judeţele Maramureş, Dolj, Gorj, Teleorman şi Timiş. Aceştia au fost repartizaţi cu mediile 9,65, 8,46, 7,14, 5,40 şi 4,61, la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, Colegiul Naţional „Traian Doda“ Caransebeş, Liceul Bănăţean Oţelu Roşu, respectiv Colegiul Tehnic Cărăşean Reşiţa.

Cea mai mare medie de admitere în Caraş-Severin este 9,95. Cu acest punctaj, Nicoleta Rodica Stefanica, absolventă a Şcolii Gimnaziale Mihai Peia din Reşiţa, a intrat la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, la specializarea matematică-informatică. În schimb, cea mai mică medie, 2,01 a fost înregistrată la Liceul Teoretic „Eftimie Murgu“ Bozovici, tot pe specializarea matematică-informatică.

Pentru cea de-a doua etapă de admitere, în judeţul Caraş-Severin sunt disponibile 265 de locuri. Pentru anul şcolar 2017-2018, reţeaua şcolară pentru învăţământul liceal, în mediu urban dispune de 154 de locuri pentru profilul servicii, 406 pentru profilul tehnic, 84 pentru resurse naturale şi protecţia mediului, 644 pentru real şi 308 pentru profilul uman. În mediul rural, în Caraş-Severin avem 28 de locuri pentru profilul resurse naturale şi protecţia mediului, 56 – servicii, 28 – tehnic, 28 – real şi 56 de locuri pentru profilul umanist.