Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Proiectul „HELPCOVID-19”, prin care se va construi un spital modular la Caransebeș, a intrat, potrivit Autorității de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare, în faza de precontractare, alte aproape 15 milioane de lei urmând să fie alocate pentru sănătatea locuitorilor din zonă!

Spitalul modular va fi construit în zona din spatele actualului spital municipal, mai ales că acolo branșarea la utilități este facilă, și va avea o capacitate de 50 de locuri, din care șapte de terapie intensivă, într-o construcție cu o suprafață construită de aproximativ 1400 de metri pătrați. Vor fi patru zone dedicate pacienților: zonă de triere, zonă de neconfirmați/suspecți, zonă de tratament pacienți non-critici și zonă de tratament pacienți în stare critică. Este al doilea proiect mare pentru sistemul sanitar din Caransebeș în acest an, primul, cel de dotare a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș cu aparatură și echipamente medicale în valoare de peste 8,5 milioane de euro, fiind deja în derulare.

„O altă veste foarte bună, iată, la Caransebeș se investește în sănătate, cu ajutorul fondurilor europene de care am tot fost acuzați că nu se prea lipesc de noi. Iată că măcar pe domeniul acesta, care este poate cel mai important pentru comunitatea din Caransebeș, cel al sănătății, au venit bani europeni. Vin deja cele 8 milioane de euro în proiectul pentru dotarea spitalului, precum și acest proiect despre care vorbim, cel al spitalului modular care, într-o primă fază, este foarte important pentru traversarea acestei perioade dificile de Covid. Acest spital modular care se prefigurează a fi alăturat Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș are și o perspectivă destul de consistentă, pentru că după trecerea acestei perioade, în acest spațiu pot fi tratați pacienții cu boli cronice, urgențele medicale sau, de ce nu, o perspectivă poate și mai potrivită, de a fi mutată secția de Boli infecțioase sau de Pneumologie de la Bora în acest spațiu. Una peste alta, cu plusuri și cu minusuri, proiectul este unul important, pozitiv, care aduce bani în Caransebeș, care stimulează activitatea medicală și care aduce o valoare în ce privește calitatea actului medical”, a precizat primarul Felix Borcean, acesta ținând să felicite echipa de la Proiecte Europene care a trudit pentru obținerea acestei finanțări importante pentru spitalul din Caransebeș.

JCS-R.M.