Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Și la turul al doilea al alegerilor pentru președinția României, oamenii legii ne asigură că sunt la datorie pentru cetățeni. Structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Caraș-Severin cu atribuții pe această linie – Poliție, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, Instituția Prefectului – au luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor prezidențiale – turul II.

Aproape 900 de polițiști, jandarmi, pompieri militari și polițiști de frontieră sunt angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

98 de poliţişti, jandarmi și alte forțe se află în stradă pentru a asigura măsuri de ordine şi siguranță publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, precum și pentru alte misiuni, inclusiv paza urnei speciale, astăzi, în ziua desfășurării procesului electoral. De asemenea, dintre cele 365 de secţii de votare constituite la nivelul județului Caraș-Severin, la 150 de secții măsurile de pază şi protecţie sunt asigurate de polițiști, iar la 71 de secții de către jandarmi. Polițiștii de frontieră, pompierii militari și alte structuri asigură paza la celelalte 144 de secții de votare.

Alți 82 de angajați ai M.A.I. au executat misiuni de protecție a celor 77 de locații inițiale în care au fost depozitate buletinele de vot și celelalte materiale necesare votării. Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele sesizate în cursul zilei de astăzi, acționează 67 de poliţişti și jandarmi, constituiţi în echipe operative. Pe lângă toți aceștia, 181 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri militari formează efectivele de rezervă și echipele de specialiști, gata să acţioneze dacă intervine ceva.

A.M.