Caraş-Severin, Romania
CARAȘ-SEVERIN – Atât astăzi, în ziua votului, cât și cu o zi înainte, în operațiunile legate de vot din județ au fost angrenate 831 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, dintre care 260 de polițiști, 145 de jandarmi, 237 de pompieri, 189 de polițiști de frontieră!
Aceștia sunt implicați și în paza și protecția a 362 de secții de votare din totalul celor 365 constituite pe raza județului nostru, pentru cele trei rămase dispozitivul fiind asigurat de alte structuri ale MAI! În plus, pe străzi, astăzi, avem 132 de polițiști care asigură ordinea și liniștea publică, sprijiniți, la nevoie, de cei din secțiile de votare. Sunt totuși asigurate și rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină, după cum ne asigură Poliția județului. În acest sens, 97 de polițiști sunt constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.
Înaintea votului, 132 de lucrători MAI au asigurat paza transportului buletinelor de vot și a locurilor unde acestea au fost depozitate. Iar azi, când votăm, 130 de polițiști asigură paza a 134 de secții de votare, constituite în 130 de locații; 101 jandarmi au în responsabilitate 86 de secții de votare, dispuse în 44 de locații; 158 de pompieri sunt implicați în paza a 79 de secții de votare dispuse în 78 de locații; iar 126 de polițiști de frontieră au în grijă 63 de secții de votare. Jandarmii asigură și desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.
Nu trebuie uitat faptul că pandemia a schimbat regulile jocului în cazul acestor alegeri, iar cine nu respectă măsurile de protecție sanitară stabilite, riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Cât despre nereguli sau incidente, acestea pot fi sesizate la 112 sau la cel mai apropiat reprezentant al MAI.
JCS-A.M.