800 de mii de lei ajung şi la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeş - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Silviu Hurduzeu a iniţiat proiectul de hotărâre prin care sunt alocaţi bani din bugetul judeţului spitalelor din cele două municipii!

 În plină stare de urgenţă provocată de coronavirus, administraţia judeţeană a decis să întindă o mână de ajutor şi Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, care i-a cerut sprijinul prin adresa nr.5543/23.03.2020. Banii sunt necesari pentru reabilitarea rețelei de distribuție de oxigen medical și pentru aparatura medicală necesară pentru depistarea și intervenția COVID-19 (aparat Real Time PCR, aparate ventilație mecanică, monitoare funcții vitale, injectomate).

„Având în vedere că Spitalul Județean de Urgență Reșița (care primeşte 952 de mii de lei) și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș sunt cele mai mari instituții sanitare din județ, este imperios necesar ca activitatea acestora să fie susținută prin asigurarea infrastructurii medicale de intervenție imediată în depistarea COVID-19 și asigurarea serviciilor medicale de specialitate pentru pacienți“, susţine şeful judeţului, Silviu Hurduzeu.

Proiectul privind alocarea sumelor de bani către cele două spitale este supus aprobării Consiliului Judeţean în şedinţa extraordinară de marţi, 24 martie 2020.

JCS- Nina Curiţa