Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Amenzile au fost urmarea nerespectării măsurilor și restricțiilor privind pandemia!

Polițiștii și jandarmii cărășeni au întreprins, în perioada minivacanței de 1 decembrie, mai multe acțiuni pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 și limitarea infectării cu acest virus. În acest scop, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind noile măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, au fost verificate peste 300 de societăți comerciale, aproape 5.000 de locații de interes, 966 de mijloace de transport persoane, fiind, totodată, legitimate peste 8.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Mai mult decât atât, au fost derulate 70 de acțiuni punctuale, dintre care 62 au fost acțiuni independente ale poliției. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55 din 2020, în valoare totală de 37.400 de lei, dintre acestea 133 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea și 18 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea ori libera circulație. Totodată, în cadrul activităților au fost utilizate dispozitivele electronice pentru verificarea certificatelor digitale, pentru peste 1.700 de persoane.

„Vă recomandăm să respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități. Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța tuturor”, evidențiază IPJ Caraș-Severin, într-un comunicat de presă.

JCS–S.P.