Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia locală va depune, în vederea finanţării prin PNRR-runda 2, un proiect privind construirea în mai multe zone ale Reşiţei a 22 de insule ecologice subterane şi a 55 supraterane!

La mijlocul acestei luni s-a desfăşurat o nouă şedinţă de îndată a aleşilor locali, pe ordinea de zi regăsindu-se un proiect de hotărâre al Serviciului de Gospodărie Urbană din structura primăriei, referitor la depunerea documentaţiei în vederea finanţării prin PNRR, pentru amenajarea a 77 de insule ecologice digitalizate în municipiul Reşiţa. Valoarea acestei investiţii se ridică la aproximativ 13 milioane de lei cu TVA, partea de cofinanţare a primăriei fiind de 2.433.682,18 lei. De asemenea, consilierii locali au aprobat şi punctul referitor la suportarea cheltuielilor de mentenanţă pe o perioadă de 5 ani de la data efectuării primei plăţi în cadrul acestui proiect.

Potrivit datelor menţionate în raportul de specialitate, intenţia administraţiei locale este de a extinde şi de a moderniza sistemul de colectare al deşeurilor prin amenajarea în mai multe cartiere ale Reşiţei a 22 de insule digitalizate subterane la un cost de 50.000 euro/insulă fără TVA, cheltuieli eligibile, respectiv 55 supraterane la 19.000/insulă fără TVA, de asemenea cheltuieli eligibile.„Principala problemă este atingerea ţintelor de pregătire pentru reutilizarea şi reciclarea deşeurilor municipale, având în vedere ţinta de 50% prevăzută pentru anul 2025 în pachetul economiei circulare. O altă provocare este reducerea la 10% a cantităţii de deşeuri municipale eliminate prin depozitare până în 2035.“, au precizat reprezentanţii primăriei.

JCS-Nicoleta Moraru