Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Oamenii legii au făcut un scurt bilanţ pe patru zile de activităţi, derulate până ieri, în care au fost implicate toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, pentru prevenirea şi combaterea Covid-19!

În activităţi au fost angrenaţi 215 polițiști, 21 de jandarmi, 12 cadre ISU, 87 de polițiști locali, precum și cinci reprezentanți ai Ministerului Muncii, şapte ai Ministerului Sănătății, 11 ai ANSVSA și unul al ANPC, care au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic!

„Cu această ocazie, au fost verificate 188 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 615 persoane și au fost verificate 128 de mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 75 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional. Cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.400 de lei, au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții“.

Totuşi, amenzile aplicate în cele patru zile pe linie rutieră depăşesc cu mult cele pe linie Covid. Cei certaţi cu Codul Rutier au primit 138 de sancţiuni contravenţionale, cumulând 32.090 lei. Iar autorităţile promit să continue acest gen de acţiuni.

JCS-A.M.