Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Acesta este primul bilanț al vijeliei de azi noapte, care a smuls cabluri de curent, de internet și TV, pomi, acoperișuri și a distrus mașini!

Salvatorii cărășeni au tras linie, făcând un prim bilanț al fenomenelor meteorologice care s-au manifestat în cursul nopții trecute.

Atât pompierii militari, cât și cei voluntari au acționat în județ în șase situații, pentru înlăturarea copacilor căzuți, doi dintre ei la Reșița, dintre care unul avariase un autoturism, și alții pe DN 58A Fârliug-Scăiuș, pe DN 68 Oțelu Roșu-Glimboca, pe DJ 581 Reșița-Lupac și pe DJ 582 Reșița-Cuptoare.

Potrivit ISU „Semenic“, s-a intervenit și pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș (bucăți de tablă) căzute în curtea Spitalului Orășenesc Oțelu Roșu, dar și la un incendiu care a cuprins anexa unei locuințe din satul Șoșdea, comuna Măureni, produs cel mai probabil în urma unui trăsnet.

De asemenea, din informațiile primite la dispeceratul unității de pompieri, în municipiul Reșița, în urma furtunii, au fost afectate mai multe rețele de cablu internet/TV și de alimentare cu energie electrica. La nivelul județului, potrivit operatorului de distribuție a energiei electrice, sunt înregistrate avarii pe 15 linii, fiind nealimentați circa 7.000 de abonați din mai multe zone ale județului (zona Munții Semenic, zona Băile-Herculane, zona Oțelu Roșu, zona Reșița, zona Caransebeș și zona Bocșa).

JCS-A.M.