6 trucuri pentru a găti mai bine folosind un Crock Pot - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Aceste sfaturi utile transformă mesele așa-zise la Crock Pot în mâncăruri principale magnifice pe care veți dori să le faceți din nou și din nou. Frumusețea utilizării unui slow cooker sau a unui Crock Pot este că este al naibii de simplu. Pregătiți ingredientele, adăugați-le în slow cooker și apăsați un buton sau două.

Dar există o diferență între o mâncare bună la slow cooker și o mâncare excelentă la Crock Pot. Cele bune pun cina pe masă. Cele grozave, însă, sunt ținute minte, discutate și cerute din nou.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să transformați mesele de bază la Crock Pot în cina de excepție pe care toată lumea o va savura. Aceste sfaturi vă vor ajuta, de asemenea, să știți când o rețetă pentru slow-cooker este destinată să fie grozavă – și când ar trebui să continuați să derulați.

1. Folosiți dimensiunea potrivită de slow cooker

Aceste aparate sunt disponibile într-o gamă de dimensiuni. Folosiți vasul de mărimea recomandată în fiecare rețetă. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că slow cookerul nu este prea plin sau insuficient umplut și vă va ajuta să vă asigurați că mâncarea se poate găti corespunzător.

2. Nu vă umpleți prea mult slow cooker-ul

Pentru a vă asigura că mâncarea este gata în timpul indicat pe rețetă și pentru a evita potențialele pericole de siguranță alimentară, nu umpleți prea mult un Crock Pot. Cei mai mulți producători recomandă să umpleți vasele din interiorul unui slow cooker nu mai mult de două treimi, dar acest lucru diferă de la o marcă la alta. Verificați manualul de utilizare.

Dacă ingredientele dvs. vor umple mașina de gătit cu foc lent, căutați un aparat de gătit mai mare. Nu încercați să eliminați ingrediente sau să reduceți rețeta la jumătate. Rețetele pentru slow cooker sunt testate și concepute pentru a oferi cele mai bune rezultate în timpul în care gătiți mâncarea. Dacă eliminați ingrediente sau micșorați rețeta, ar trebui să gătiți prea mult mâncarea sau să îi modificați aroma.

3. Puneți-i un capac

Rezistați impulsului de a scoate capacul și de a arunca o privire la mâncare. Deschiderea vasului lent lasă să iasă căldura și umiditatea și încetinește procesul de gătire. Odată ce ați pus capacul, lăsați-l acolo până când vasul dvs. ajunge la capătul inferior al intervalului de gătit al rețetei. Cu alte cuvinte, dacă instrucțiunile recomandă să gătiți rețeta timp de șase până la opt ore, nu fiți tentat să scoateți capacul până când nu ajungeți la ora șase.

Când ajungeți în acel punct, nu ezitați să ridicați ledul, să testați temperaturile și frăgezimea. Puneți capacul la loc dacă mai are nevoie de timp și scoateți capacul doar la fiecare 30-45 de minute pentru a verifica din nou gradul de coacere. Ridicarea și amestecarea constantă pot încetini timpul de gătire și pot interfera cu modul de gătire a ingredientelor.

4. Planificați-vă mesele din timp

Dacă doriți să porniți aparatul la prima oră a dimineții, puțină planificare ajută foarte mult.

5. Maximizați aroma

Dacă vă grăbiți sau chiar preferați să aruncați ingredientele in Crock Pot si gata, atunci puteți sări peste acest sfat – nu este în niciun caz necesar. Dar când avem puțin timp în plus, ne place să rumenim carnea și/sau legumele într-o tigaie înainte de a le adăuga în Crock Pot. Apoi „degresăm” tigaia cu lichidul pentru a obține toate bucățile maronii și caramelizate din tigaie în aparatul de gătit. Veți obține în final o aromă mai bogată, care nu poate fi obținută doar prin gătitul lent.

6. Țineți cont de temperatură

Un slow cooker este cu siguranță convenabil, dar dacă nu este folosit corect, ați putea crea mai multe pericole de siguranță alimentară. Temperaturile cuprinse între 4° și 60°C se încadrează în așa-numita „zonă de pericol”, unde bacteriile se dezvoltă.

Atunci când folosiți un aparat de gătit lent, asigurați-vă că luați măsuri de precauție care să împiedice ca alimentele să rămână prea mult timp în zona de pericol.