Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un nou contract de finanțare pentru municipiul Reșița a fost semnat marţi, 19 noiembrie 2019, la sediul ADR Vest: Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița va fi reabilitat energetic cu bani europeni. Sunt prevăzute intervenții ample pentru eficientizarea energetică a unității de învățământ de pe strada Mihai Viteazu nr. 34, corpurile C1 (regim de înălțime D+P+2E) și C2 (P+2E).

Vor fi izolați termic pereții exteriori, podul, planșeul peste subsol și soclul, se va monta tâmplărie din PVC cu geam termopan, va fi instalat un lift și vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu unele de tip LED.

Continuăm investițiile în unitățile de învățământ din oraș. Am semnat astăzi contractul de finanțare pentru modernizarea celor două corpuri ale Colegiului Național Diaconovici Tietz. Proiectul are o valoare de peste 5.600.000 de lei și include montarea tâmplăriei din PVC cu geam termopan, izolarea termică a pereților exteriori, izolarea termică a podului, a planșeului peste subsol și a soclului, înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri economice tip LED și montarea unui lift. Este cel de-al șaselea liceu pentru care Primăria Reșița a obținut finanțare”, a precizat primarul Ioan Popa.

Valoarea totală a investiției este de 5.661.058,78 lei, din care 4.705.053,96 lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020 – apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (#SUERD). Perioada de implementare a proiectului este de 26 de luni.

N.C.