Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şi în acest an şcolar, Ministerul Educaţiei susţine programul naţional „Bani de liceu“, prin care acordă un sprijin financiar pentru elevii din licee şi şcoli de artă şi meserii.

În judeţul Caraş-Severin, 513 liceeni cu un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 150 lei vor beneficia de program. Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu“ se acordă lunar, în cuantum de 180 lei pe lună, la începutul anului şcolar, pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

Sprijinul financiar se sistează dacă elevul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ; dacă acesta a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile, dar şi în cazul în care elevul a obţinut sub nota 7 la purtare. De asemenea, liceenii nu vor mai beneficia de acest program dacă nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau au fost exmatriculaţi. Plata sprijinului financiar către elevi se va face prin casieriile unităţilor de învăţământ.