42 de permise de conducere au zburat săptămâna trecută - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şi au fost aplicate aproape o mie de sancţiuni contravenţionale pe drumurile din judeţ. Pe lângă cele 42 de permise reţinute în vederea suspendării, au fost retrase şi 20 de certificate de înmatriculare!

În total, poliţiştii rutieri şi cei cu atribuţii pe această linie au aplicat 978 de sancțiuni contravenționale, 797 dintre ele fiind pentru încălcarea legislaţiei rutiere, restul fiind pentru nepurtarea măştii de protecţie, impuse de pandemie.

La capitolul contravenţii rutiere, din totalul lor de 797, cele mai multe (304) au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

81 de pietoni și 20 de bicicliști au fost sancționați contravențional pentru traversare prin locuri nepermise și pentru nerespectarea regulilor privind circulația bicicletelor pe drumurile publice. Alți 22 de șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule, pentru 30 de zile. De asemenea, în cele şapte zile, polițiștii au constatat opt infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care patru privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ca exemplu, oamenii legii amintesc cazul unui reşiţean tras pe dreapta pe strada Turturelelor din municipiu. Pe lângă că n-avea permis pentru nicio categorie, etilotestul a indicat o concentrație de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate şi probe biologice.

JCS-A.M.