Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Suma a fost alocată recent de către Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea căii de acces Feroviarului-Dealu Mare!

În urmă cu puţin timp, 17 contracte de finanțare, în valoare totală de 59.075.700,48 lei, au fost semnate de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA. Dintre acestea, 9 proiecte vizează creșterea eficienţei energetice, precum și modernizarea infrastructurii educaționale, culturale şi rutiere.

La acest ultim capitol este menţionat şi municipiul Reșița, pentru reabilitarea căii de acces Str.Feroviarului-Str. Dealu Mare, în vederea extinderii transportului public. Pentru acest proiect, municipiul Reşiţa va beneficia de circa 3.818.305,40 lei. Finanţarea lucrărilor de modernizare va fi asigurată din fonduri europene. Potrivit datelor din documentaţia tehnică, tronsoanele de drum au o lungime de circa 2.134 de metri, străzile cuprinse în proiect fiind Ştefan cel Mare, Dealu Mare, Nicolaus Lenau, Vârfului, Badea Cârţan, Feroviarului şi Oituz. Prin amenajarea lor, atât locuitorii, cât şi mijloacele auto se vor putea deplasa în condiţii optime, făcându-se totodată şi o mai bună conexiune cu cartierele limitrofe. Iar amenajare înseamnă pavarea străzilor, noi locuri de parcare, redimensionarea carosabilului, mobilier urban și iluminat public modern, precum și plantarea de pomi.

JCS-Nicoleta Moraru