Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Atât bagă Ministerul Apelor şi Pădurilor în investiţiile din judeţ. La această sumă se mai adaugă 19,5 milioane de lei în diverse lucrări forestiere din Caraş-Severin.

Regularizarea pârâului Belareca, în zona Băile Herculane – Mehadia, este una din investiţiile importante care a început anul trecut, în valoare de 19,9 milioane de lei, anul acesta fiind alocați peste 8,2 milioane de lei. Lucrarea are ca scop reprofilarea albiei pârâului Belareca pe o lungime de 5 km și consolidarea a peste 6 km de mal.

Prezent zilele trecute în Caraş-Severin, ministrul Apelor şi Pădurilor a şi inspectat principalele obiective de investiţii din judeţ. Ioan Deneş a fost, de exemplu, la Caransebeş unde a inspectat lucrările de apărare de pe râul Sebeș, realizate în regim de urgență. După cum ştiţi, la începutul lunii mai, ca urmare a viiturii produse de precipitațiile abundente căzute în zonă, au fost afectate lucrările de apărare de mal de pe râul Sebeș. Scopul acestui obiectiv de investiții realizat în regim de urgență este protejarea imediată a imobilelor riverane, în zona de eroziune a malului.

Regularizarea pârâului Măcicaș la Prisaca, comuna Constantin Daicoviciu, este o altă investiţie, a cărei valoare se ridică la peste 7,8 milioane de lei. Cert este că pentru investițiile Ministerului Apelor și Pădurilor ,derulate în 2019 în județul Caraș-Severin, suma totală alocată este de 56 de milioane de lei, din care, pentru domeniul Ape sunt alocate 36,5 milioane de lei, iar pentru domeniul Păduri, 19,5 milioane de lei.

Pentru finanţare mai sunt propuse obiective aflate în zone critice, cum ar fi regularizare pârâu Cornișor amonte confluența Bistra, în comuna Băuțar, apărare de mal pârâu Zlagna, amonte confluențe cu râul Timiș, în Caransebeș, consolidare mal drept pârâu Valea Mare, intravilan localitatea Petroșnița, amonte stația de epurare, dar şi amenajarea pârâurilor Moraviţa, Sadoviţa, Armeniş.

Adaugă comentariu