Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Atât vor avea de plătit candidații din promoțiile anterioare, care au mai susținut examenul de cel puțin două ori!

Absolvenţii de clasa a XII-a din promoțiile anterioare, care au susținut deja de cel puțin două ori examenul de Bacalaureat, însă nu au reușit să treacă de acesta, au de plătit, conform unui document emis de Ministerul Educației, o taxă de 354 lei, dacă vor să susțină examenul în sesiunea 2020. În cazul în care candidatul trebuie să susțină doar una – sau unele – dintre probele examenului, suma de plată pentru susținerea examenului se stabilește în funcție de „cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat”, respectând prevederile Metodologiei de organizare a examenului de Bacalaureat.

Și absolvenții învățământului liceal vocațional sau tehnologic care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de certificare a calificării și care vor să-l susțină și anul acesta, vor avea de plătit o taxă. Aceasta va avea cuantumul de 107 lei.

„În cazul celorlalte examene de certificare a calificării profesionale/de atestare a competențelor profesionale taxele de examen se stabilesc, după caz, de Inspectoratul Școlar Județean, sau la nivelul centrului de examen, în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare”, se mai arată în documentul emis de Ministerul Educației, cu privire la susținerea de către absolvenții învățământului liceal, profesional și postliceal a examenelor de finalizare a studiilor.

JCS-N.C.

Adaugă comentariu